REALIZARI

 

1. Aplicatie de monitorizare cu senzori Mikster Clip de umiditate si temperatura la un flux de aprovizionare-depozitare-preparare, conform normelor HACCP, implementata la restaurantul unui hotel de 4 stele
 
        Avantajul solutiei este dat de simplitatea utilizarii, nefiind nevoie de personal calificat pentru gestionarea aplicatiei. Sistemul este construit in jurul unui datalogger conectat la PC, care stocheaza datele rezultate din masuratori si le descarca automat in PC atunci cand acesta este in functiune. Un aspect deosebit de important este semnalizarea prin SMS in caz de avarie, sistemul fiind prevazut cu un modem GSM.

 

 

 

 

1

2

 

2. Avand o experienta de 8 ani in domeniul convertizoarelor de frecventa si comunicatiilor in retea, echipa Electro Sistem Proiect a implementat o aplicatie de o complexitate mare, unica in Romania. 16 convertizoare formeaza o retea industriala, iar un sistem cu PLC controleaza si gestioneaza intreaga aplicatie. Lungimea retelei este de aprox. 250m.
Elementul inovator al solutiei a fost utilizarea intrarilor si iesirilor din convertizoare ca si intrari-iesiri distribuite la care s-au conectat senzorii si elementele de executie ale procesului. Astfel, costurile privind modulele distribuite au fost eliminate, softul a fost mult simplificat si usor de urmarit, iar cablarea a fost redusa cu 90%. Acesta este rezultatul unei provocari autoimpuse urmata de un studiu aprofundat asupra metodelor de comunicatie in retea, la nivel industrial, a intregii echipe a proiectului.
Dificultatea aplicatiei rezida si din implementarea, coorodonarea si gestionarea a inca unei retele industriale la care au fost conectate cititoare de coduri de bare a caror timpi de raspuns este foarte scurt. Informatiile preluate de la acestea sunt prelucrate de catre PLC si, impreuna cu datele provenite de la convertizoare genereaza decizii specifice, in timp real.

3. Electro Sistem Proiect participa in fiecare an la expozitia Electric Plus organizata de Camera de Comert si Industrie din Timisoara, cu cele mai noi echipamente si solutii de pe piata automatizarilor industriale.

Definitivarea aplicatiei de reglare si monitorizare a temperaturii in 81 puncte si a deformatiilor in 27 puncte.

Adoptand solutia cu regulatoare de temperatura OMRON E5ZN si module analogice cu functionare in retea DeviceNet, s-a realizat o aplicatie de complexitate ridicata care are ca scop reglarea temperaturii in 81 puncte, vizualizarea si modificarea parametrilor printr-un terminal programabil touch screen, salvarea si regasirea datelor pe o perioada foarte lunga de timp (datele sunt salvate in fisiere EXCEL aflate pe unitatea de Memory Card din automatul programabil). Controlul aplicatiei se poate face atat de la terminalul programabil cat si de la un calculator tip PC aflat in reteaua de calculatoare. Eventualele stari de AVARIE sunt semnalate pe display, PC si pe e-mail.

Extinderea aplicatiei de reglare si monitorizare la o instalatie de frig.

Datorita performantelor de reglare si vizualizare a datelor care au dus la inbunatatirea semnificativa a procesului, clientul nostru solicita extinderea aplicatiei de la 36 puncte la 120 puncte de masurare a temperaturii cu posibilitate de control si de la PC (soft SCADA care ruleaza pe PC).

Afisarea umiditatii la nisip.

Folosind un senzor de masurat umiditatea dedicat si montat direct in buncarul de nisip, operatorul vizualizeaza procentul de umiditate a nisipului inca din faza de pregatire a betonului. Afisarea se face in cabina de proba aflata la distanta de 150 m de senzor.

Monitorizarea temperaturii si umiditatii la fabrici din industria alimentara.

Normele europene de control al produselor din industria alimentara presupun si faza de inregistrare a parametrilor: temperatura, umiditate, pH etc. In acest scop, Electro Sistem Proiect a implementat un sistem de achizitie bazat pe automat programabil care scrie valorile din proces in fisiere de date tip EXCEL organizate pe zile de lucru, aflate in memoria tip Flash a acestuia. Frecventa de scriere este configurabila de catre operator. Vizualizarea OnLine, precum si regasirea datelor se face cu un soft specializat tip SCADA care ruleaza pe un PC aflat in reteaua de calculatoare. Solutia implementata de noi nu are rival datorita sigurantei oferite de automatul programabil, flexibilitatii echipamentelor si soft-ului care permit adaugarea facila a unor noi puncte de masura, precum si costurilor deosebit de avantajoase.

 

 

6

Incepand cu anul 2007, Electro Sistem Proiect a introdus si mentinut Sistemul de Management al Calitatii conform ISO 9001:2008.

 
ACASA   INFORMATII   ECHIPAMENTE  SERVICII   APLICATII 
NOUTATI  PROMOTII  ANGAJARI  CONTACT  HARTA SITE

Web Hosting & Design © 2005-2010 ProSD.com. All rights reserved.
www.omron.com